Titlul sună aproape imposibil, nu? Te asigur că nimic nu e imposibil, mai ales când vine vorba de corpul uman.
traieste-sanatos
Înainte să începi un abonament la sală sau o dietă sănătoasă trebuie să-ți cunoști bine corpul, limitele lui fizice dar și psihice, totul constă în cât și cum să-ți pui la încercare aceste limite.
Voi încerca să detaliez pașii pe care i-am urmat eu în decursul a două luni de sală și dietă în speranța de a-ti oferi sfaturi necesare despre cum să slabești într-un timp relativ scurt, dar cât mai natural posibil.
Pregătirea psihică
Internetul e plin de informație gratis, însemnand că nu avem nevoie neapărat de carți cu tot felul de “diete minune” scrise într-un mod cât mai atractiv. Ce am învățat eu de pe internet este strict legat de nutriție despre care voi impărtăși cu voi în articolul respectiv.
Ambiția e punctul cheie, evident, fără ea nu cred că facem absolut nimic. Greul e la inceput, asta însemnând că-ți vei pune la încercare prima limita. Nu porni cu gândul că trebuie neapărat să slăbești, gândește-te că vrei un stil de viată sănătos și nimic mai mult. Un articol bun despre cum să înțelegi mai bine caracteristicile corpului tău găsesti aici.
 Pregătirea fizică
Înainte de toate, trebuie să-ți pregătești corpul pentru un mare șoc. Dacă ai fost o persoană destul de sedentară e nevoie să-ți detoxifici corpul și să-l alimentezi cu vitamine înainte de incepe ceva. Ceaiul verde și sucurile naturale sunt cele mai recomandate, personal am preferat să nu cumpăr din farmacii suplimente cu vitamine. Singurul supliment pe care îl folosesc pentru sală e creatina monohidrată pe care nu o recomand în cazul femeilor, decât dacă îți propui să ridici mai ușor greutăți.

Alimentația
Trebuie să știi că dacă mergi la sală cu stomacul gol fixat cu gândul că în felul ăsta vei slăbi mai repede, te inșeli. Corpul tău are nevoie de combustibil pentru a reuși să ardă grăsimile, mai exact carbohidrați. O cantitate recomandată de carbohidrați înainte de sală cu 60-90 de minute ar fi între 50-100gr. În felul astă vei avea energia necesară pentru un antrenament complet de 90 de minute.

Slăbește rapid cu ajutorul exercițiilor cardio
Exercițiile cardio te ajută să arzi foarte repede grăsimile. Alergatul pe bandă, bicicleta și Xtrainer-ul fac minuni din puctul ăsta de vedere. Pentru mine asta a fost secretul 20, 30 de minute de cardio in fiecare zi, în felul ăsta am slăbit de dracii m-au luat. 🙂
Dacă preferi să cresti și masa musculară, trebuie să urmezi un antrenament progresiv de 3, 4 ori pe săptămână cate o grupa de mușchi pe antrenament plus o dietă bogată în proteine.
Programul și alimentația mea săptămânală:
Merg la sală de 4 ori pe săptămână, în fiecare zi consum mese bogate în carbohidrați, grăsimi și proteine. Alimentele pe care le recomand sunt: carnea de vită și piept de pui, ouă, lapte, broccoli, avocado, spanac și orez brun sau paste integrale. O zi pe săptămână îmi fac de cap cu orice fel de mancare vreau, o numesc “cheat day” de regulă e sâmbăta sau duminica.
În concluzie, antrenamentul și dieta pe care o țin m-a ajutat să slăbesc de la 106 kg la 96 kg în doar două luni. Precizez înălțimea de 1.92m.
 cum sa slabesti in 2 luni
Din păcate, să detaliez exact fiecare zi această rutină probabil articolul  ar deveni prea lung și plictisitor de asta iți recomand, cum am spus mai sus să te folosești și de informația gratis de pe internet.
Dacă nu ai răbdare să cauți, nu ezita să mă întrebi în secțiunea de comentarii despre orice curiozitate sau nelămurire.