Astazi am fost pentru prima oara la un seminar de parenting, tinut de Urania Cremene.

Stiu, multa lume am auzit sa zica “da ce sa cauti la un curs din asta? Ce, tu nu esti in stare sa iti educi copilul?” Ba da, sunt in stare, dar vreau sa o fac si mai bine! Vreau sa elimin chestiile toxice pe care le fac involuntar cateodata sau le fac pentru ca asa am fost si eu educata ( de ex: pedeapsa si recompensa).

Recunosc, poate nu am primit cea mai buna educatie, dar eu vreau sa ii ofer Evei ce este mai bun ( ca orice parinte) si sa o educ intr-o maniera pasnica, fara prea multi nervi, fara prea multe interziceri si frici.

Mama, in cazul in care citesti, sa nu crezi ca nu sunt multumita de cum m-ai educat, doar ca lucrurile au mai evoluat de atunci 🙂

Seminarul asta mi-a placut mult, mi-a placut pentru ca am plecat acasa cu niste solutii la micile mele probleme legate de cresterea Evei. Am invatat cum sa comunic mai usor cu un copil, cum sa il ajut sa fie mai independent si sa nu ii fur din personalitate si din micile/marile ei placeri.

Am invatat cum sa ii ofer mai multa incredere in ea si sa nu o cresc intr-o lume “plina de frici”.

Am invatat cum sa incerc sa ma calmez mai repede, deoarece intodeauna in scandalurile cu copii, vina este a noastra, noi ne enervam si transmitem mai departe copilului..

Lista poate continua, recomand cu drag seminarele oferite de Urania Cremene  si daca puteti, luati si bunicii cu voi!  Zic asta pentru ca, ce cladesc parintii intr-o luna, strica bunicii intr-o zi :))

Kisses!