Unele greseli de machiaj ne pot imbatrani si strica imaginea, nu fiecarei persoane ii sta bine cu o anumita nuanta de ruj sau fard in trend. Cele mai tentante tehnici de machiaj, ne pot strica lookul daca nu sunt folosite cum trebuie.

Iata care sunt greselile cele mai des intalnite.

– Fond de ten prea deschis sau inchis fata de tenul nostru.
Alege un fond de ten apropiat cu nuanta pielii tale pentru a realiza un machiaj perfect. Fondul de ten se incearca pe GAT nu pe mana sau pe dosul mainii ( tehnica stiuta de la Mirela Vescan).
Nu aplica niciodata fondul de ten pe pielea uscata!

– Rujul inchis.
Daca alegi un ruj inchis la intamplare iti poate subtia buzele, asa ca daca ai buzele subtiri evita rujurile inchise.

– Sprancene prea conturate.
Accentuarea exagerata a sprancenelor te imbatraneste instant, pe langa asta poti arata penibil. Pentru ca sprancenele sa arate mai bine atunci cand le conturezi, foloseste un fard sau un creion de sprancene cu o nuanta mai deschisa decat nuanta ta naturala.

– Prea mult fard de obraz.
Atunci cand aplici fardul de obraz, trebuie sa iti alegi o nuanta care sa ti se potriveasca si nu trebuie folosit in exces ca sa nu creeze impresia unei masti de carnaval.

– Prea mult rimel.
Ca sa creem iluzia de gene lungi si voluminoase aplicam deseori prea mult rimel. In urma aplicarii, efectul este unul dezastruos..gene lipite si ingrosate, cu prea mult rimel. Sfatul meu este sa incerci un rimel inainte sa il cumperi si sa nu fie unul care sa iti incarce genele. Aplica maxim de doua ori.

– Conturarea buzelor cu nuante mai inchise decat rujul.
Creaza un aer vulgar si pe langa asta atunci cand rujul va disparea de pe buze, conturul ramane in continuare.. nu este placut sa se vada un contrast asa de mare!

Nu uita ca in fiecare seara sa te demachiezi!!