M-am hotarat sa abordez problema epilatului odata cu sosirea verii. E timpul sa renuntam la tinutele groase, cu pantaloni lungi si bluze calduroase si sa trecem la tinute mai lejere, mai vaporoase.

Insa odata cu imbracatul tinutelor mai lejere, trebuie sa fim atente cum ne ingrijim picioarele si nu numai. Pe langa faptul ca trebuie sa le avem epilate, ar trebui sa le dam si un tonus aparte ( care se obtine cu miscare si masaj).

Problema epilatului la mine este una dureroasa, dar suportabila…asta pentru ca ma epilez cu ceara la salon ( nu reusesc sa ma epilez singura cu ceara, e prea dureros, am o sensibilitate greu de dus 🙂 )

Sfatul meu este sa te epilezi cu ceara si rareori, in caz de urgenta, cu lama de ras. Nu folosesc creme epilatoare deoarece sunt destul de toxice, chiar daca scrie pe ambalaj ca e “produs natural, cu extract de musetel, bla bla bla”. In timp iti deterioreaza straturile pielii, creand mici iritatii.

Nu folosesc nici aparatul de epilat deoarece faciliteaza aparitia foliculitei ( par pe sub stratul de piele) si se vede destul de urat.

In concluzie, cea mai buna metoda de epilat este cu ceara!

Ceara de unica folosinta este cea mai ok, se aplica intodeauna in sensul cresterii parului si se trage in sens invers.

Neaparat dupa epilat sa folosesti un ulei de hidratare!!

P.S: Nu am incercat inca epilatul cu zahar… Dupa ce il voi incerca, o sa fac o postare  pe blog despre epilatul cu zahar.

Xo, B