Primesc des intrebari referitoare la igiena bucala si sincer cateodata nu stiu ce raspunsuri sa dau.
Cea mai frecventa intrebare este: ” Cum se face albirea dentara si ce riscuri are?” , ei bine eu pot spune doar ca mi-am facut o albire dentara cu 4 ani in urma si nu am patit nimic, pentr mai multe detalii am stat de vorba cu Emanuele Rosati medic stomatolog la clinica Dent It.
Iata ce spune medicul specialist:
“Albirea dentara este un tratament foarte cerut, nu numai pentru persoanele care fac din zambetul lor fermecator un motiv de munca cum ar fi vedetele tv, actori, cantareti ci si pentru cele care au doar dorinta de a avea dinti albi si sanatosi.
Alimentatia zilnica, obiceiurile vicioase cotidiene sunt doar cativa factori care impreuna cu fumatul, consumul de cafea si bauturi colorate impiedica dintii sa-si pastreze culoarea lor naturala si sa preia o noanta departe de zambetele starurilor de cinema.
Pentru a aduce dintii nostri la coloratia alba si la luminozitatea de odinioara avem diverse variante, mai eficiente sau mai putin eficiente, invazive sau mai putin invazive. Solutii pe care trebuie sa le cunoastem in detaliu pentru a nu fi dezamagit de rezultate.
Desigur, cea mai indicata si cea care ne confera o rata de succes mai ridicata este albirea profesionala, nu doar pentru ca substantele care se regasesc intr-o clinica specializata nu se gasesc in comert, ci pentru ca un consult de specialitate care ne prezinta atat avantajele cat si dezavantajele, elementele favorabile si nefavorabile, poate fi extrem de important in obtinerea rezultatului sperat si in evitarea contraindicatiilor.
Albirea profesionala consta, de obicei, intr-o serie de etape:
Prima etapa consta intr-o sedinta de igiena profesionala (detartraj, air flow, periaj profesional), etapa care deja confera un aspect mai ingrijit si mai alb asupra dintilor.
A doua etapa este albirea profesionala propiu-zisa, procedura care foloseste actiunea agentilor chimici de concentratie ridicata.
Cel mai cunoscut este fara dubiu Peroxid-ul de Hidrogen la concentratie de 35% sub forma de gel.
Acest gel se autoactiveaza prin intermediul unei lampi speciale, eliberand oxigenul care intra in compozitia dintelui.
Astfel se declanseaza un mecanism de oxid-reductie care reduce marimea petelor, facandu-le mai usor de eliminat.
Intensitatea albirii si rezultatul obtinut depind de concentratia gelului; O albire profesionala este intodeauna cea mai indicata, garantand rezultatul cel mai bun si evitand efectele nedorite precum hopersensibilitatea dentala la cald si la rece sau usoare gingivite care totusi au tendinta sa apara imediat dupa tratament si sa dispara in 24-48 de ore.
Tartrul, cariile, gingivita si alte situatii patologice impun o rezolvare preventiva inaintea procesului de albire chiar daca este vorba de cea profesionala sau de cea de acasa.
Albirea NU este indicata copiilor sub 14 ani, femeilor insarcinate sau fumatorilor.
Dupa tratamentul estetic este strict interzis consumul bauturilor acidulate, alimentelor colorate si fumatul macar pana la 24 de ore
Pentru orice nelamurire contacteaza medicul tau stomatologic de incredere. ”
Buna! Ai putea da o recomandare cu privire la un medic stomatolog de incredere din Piatra-Neamt?
Eu acum merg la Gorgos, dar e bun si Vali (nu mai stiu cum). Vali are cabinetul langa Posta de pe Mihai Eminescu. Gorgos langa casa memoriala Calistrat Hogas.